nieuws

Laat burgers niet betalen voor PvdA-problemen

“Als PvdA-ministers PvdA-adviseurs inhuren om een PvdA-probleem op te lossen, zou de PvdA daarvoor moeten opdraaien en niet de belastingbetaler.” Dat zegt SP-Kamerlid Ronald van Raak woensdag in de Telegraaf in reactie op het bericht dat de PvdA-ministers Cramer en Vogelaar media-adviseur en PvdA’er Dig Istha hebben ingehuurd om hun imago op te vijzelen.

Istha gaat volgens de Telegraaf voor de afdeling voorlichting van het ministerie van VROM werken. Hij wordt de ‘troubleshooter’ van Cramer en Vogelaar. Van Raak heeft de minister-president gevraagd wat precies de ‘troubles’ zijn met deze ministers en of zij hun eigen communicatieadviseur ook zélf gaan betalen.

Van Raak wijst erop dat het niet de eerste keer is dat een bedrijf van een PvdA-lid door een minister wordt gevraagd voor een klus. Minister Koenders van Ontwikkelingssamenwerking huurde vorig jaar voor 750.000 euro een bureau van twee PvdA’ers in om een bijeenkomst over de millenniumdoelen van de Verenigde Naties te presenteren. Formeel was hij verplicht deze klus aan te besteden.

SP-Kamerlid Van Raak gelooft overigens niet dat de hulp van de nieuwe adviseur de ministers iets zal opleveren. “Het kabinet is te veel met beeldvorming bezig, maar het werkelijke probleem is dat het beleid niet deugt”, aldus Van Raak.

Betrokken SP'ers