nieuws

Koopkrachtbeloftes gebroken: kabinet voedt het cynisme

Met de beslissing van het kabinet om koopkrachtverlies niet te compenseren, breekt deze regering opnieuw een belangrijke belofte. SP Tweede Kamerlid Sadet Karabulut: “Mensen met een laag inkomen en uitkeringsgerechtigden worden niet ontzien zoals beloofd was. De meeste mensen gaan er nog meer op achteruit dan eerder was voorgespiegeld. Ontzettend veel mensen voelen zich bedonderd. Hierdoor pakt het kabinet niet alleen veel mensen in hun portemonnee, deze regering voedt ook het cynisme richting de politiek.”

Hoewel het heel goed gaat met de economie en de winsten groeien, houden mensen weer minder over in hun portemonnee. Zowel uit de nieuwste cijfers van het Centraal Planbureau (CPB) als uit een inventarisatie van de SP blijkt dat mensen er financieel meer op achteruit gaan dan voorspeld. Karabulut: “Met Prinsjesdag werd ons voorgehouden dat de lage inkomens zouden worden ontzien. De sterkste schouders zouden de zwaarste lasten dragen. Maar iedereen, houdt opnieuw minder over dan vorig jaar. Vrijwel iedereen gaat er twee keer zoveel op achteruit. Logisch dat mensen zich bedonderd voelen en deze regering immens impopulair is. Het gaat hartstikke goed met de economie maar de meeste mensen merken hier niets van. Sterker nog, steeds meer mensen geven aan moeilijk rond te komen.”

De SP zal het kabinet wijzen op eerdere beloftes en oproepen om met maatregelen te komen om het koopkrachtverlies te compenseren.