nieuws

Poppe vol ongeloof over onderhoudstoestand woningen Maastricht

Remi Poppe is geschrokken van de onderhoudstoestand van enkele woningen in de wijk Wittevrouwenveld in Maastricht. Poppe bezocht deze PR-wijk van minister Vogelaar afgelopen zaterdag. Poppe: "Enkele bewoners lieten mij hun huurwoning zien. De onderhoudstoestand hiervan was dramatisch. De corporatie kan beter eerst haar eigen woningen op orde maken, voordat zij in het kader van de wijkaanpak gaat investeren in allerhande zaken die niet tot haar kerntaken behoren."

Vooral de binnenkant van de woningen was Poppe een doorn in het oog: "Het keukenblok valt van ouderdom en slijtage van ellende uit elkaar, het toilet en de douche zijn er niet beter aan toe. Het is compleet a-sociaal dat dit bestaat in een sociale huurwoning anno 2008."

Keuken in Wittevrouwenveld

Volgende week debatteert de Tweede Kamer met minister Vogelaar over de prestaties van de corporaties. Poppe zal dit voorbeeld ook aan de orde stellen: "De corporaties hebben veel minder geld aan onderhoud en woningverbetering uitgegeven dan zij hadden gepland. Ik vraag me af hoe dat komt, want zolang ik deze voorbeelden nog tegenkom is dat onacceptabel. Ik zal de minister daarover aan de tand voelen."