Van Raak: "Ter Horst moet investeren in de politie" (video)

SP-Tweede Kamerlid Ronald van Raak was gisteren bij de start van estafette-acties in Brabant Zuid-Oost om de stakende politie een hart onder de riem te steken. Van Raak: 'Politiemensen zullen niet snel klagen, staken of demonstreren. Deze massale acties laten zien dat er echt iets mis is bij de politie. De regeringen Balkenende hebben de afgelopen jaren veel geinvesteerd in veiligheid, maar niet in de mensen die Nederland veiliger moeten maken. Ter Horst moet meer respect tonen en snel tegemoet komen aan de redelijke wensen van de politie.'

Het Korps Landelijke Politiediensten heeft vandaag ook het werk onderbroken. Daarmee is het voor het eerst dat de vier politiebonden tegelijk staken. Er wordt geprobeerd een doorbraak te forceren in de slepende CAO-onderhandelingen met PvdA-minister van Binnenlandse Zaken Guusje ter Horst. Het nieuwe CAO-voorstel waar de minister dinsdagavond de bonden probeerde om de tafel te krijgen, bleek na doorrekening minder waard dan het vorige bod.

De politie in Brabant ging tijdens de werkonderbreking naar verzorgingstehuizen toe, om daar een handje te helpen. Bekijk hieronder gesprekken die Ronald van Raak met de agenten had, en een impressie van de dag.