nieuws

Roemer: Ook 's avonds treinen tussen Nijmegen en Roermond

De SP vindt het onbegrijpelijk dat spoorbeheerder ProRail op woensdag- en donderdagavond het spoorvervoer over de Maaslijn (Nijmegen-Roermond) stillegt na 10 uur. Veolia kan elke twee weken op deze beide avonden niet rijden, omdat ProRail dan het spoor wil onderhouden. SP-Kamerlid Emile Roemer: “Minister Eurlings had eerder al aangegeven dat aan de randen van de nacht wat treinen zullen verdwijnen, maar hier is geen sprake van de randen van de nacht, dit is halverwege de avond! De dienstregeling wordt zo uitgekleed door de uitval van 10 treinen elke 2 weken.”

Aangezien de Maaslijn - ondanks langdurig aandringen van de SP - nog steeds geen dubbelspoor heeft, is spoorwerk niet op een veilige manier mogelijk terwijl het spoor in gebruik is. De extreem lange onderhoudsnacht op de Maaslijn lijkt echter zwaar overdreven. Volgens Roemer moet ProRail snel efficiënter en veiliger gaan werken. En op termijn zorgen voor dubbelspoor tussen Nijmegen en Roermond.

Roemer: “In een motie die door vrijwel de hele Tweede Kamer werd gesteund heb ik de minister opgeroepen de geschrapte treinen zo snel mogelijk terug te laten keren. Met Kamervragen heb ik hem nu gevraagd bij de Maaslijn niet de hele avonddienstregeling overhoop te halen. Als de minister niet snel ingrijpt zal het toch al dramatische vervoer op de Maaslijn helemaal uitgekleed worden.”