nieuws

Irrgang winnaar Coherentieprijs 2007

SP-Kamerlid Ewout Irrgang heeft donderdag de Coherentieprijs 2007 in ontvangst genomen. De prijs wordt jaarlijks door de Evert Vermeer Stichting (EVS) uitgereikt aan Kamerleden die zich inzetten voor een coherent beleid ten aanzien van ontwikkelingslanden.

De SP zette zich dit jaar, bij monde van Irrgang, in de Tweede Kamer veertien keer in om de coherentie van het beleid ten aanzien van ontwikkelingslanden te bevorderen en stootte daarmee de PvdA van haar troon. Bij coherentie van beleid wordt onder andere gekeken naar kamervragen, moties en initiatiefwetten over kwesties als wapendoorvoer, exportkredietverzekeringen, maatschappelijk verantwoord ondernemen en landbouw.

Irrgang is blij met de prijs: “Voor de SP is het van groot belang om de verschillende beleidsterreinen in samenhang te zien, zeker voor mij als woordvoerder Ontwikkelingssamenwerking. Het mag niet gebeuren dat we met de ene hand geven, door middel van ontwikkelingshulp, en met de andere hand nemen, bijvoorbeeld door oneerlijke handel te drijven en Europese landbouwproducten in Afrika te dumpen. Ik maak mij hier dan ook graag hard voor.”