nieuws

Ulenbelt bezoekt Cordis in Roden

SP-Kamerlid Paul Ulenbelt bezocht maandag katheterproducent Cordis, een bedrijf dat net als de Unilever-fabrieken winstgevend is, maar toch wordt gesloten. Door de sluiting verdwijnen 700 banen bij het bedrijf zelf en staan 600 tot 700 banen bij toeleveranciers op de tocht. "Dit is een ramp voor de werkgelegenheid in het Noorden."

Ondernemingsraad Cordis

Ulenbelt sprak met enkele medewerkers en een aantal OR-leden van het bedrijf in Roden. Het Kamerlid, dat in Groningen studeerde, voelt zich betrokken bij de werkgelegenheidsproblemen hier. "Cordis is één van de grootste productiebedrijven in het Noorden, het verlies van 1500 banen heeft rampzalige gevolgen in deze regio", aldus Ulenbelt. De ondernemingsraad werkt plannen uit om de werkgelegenheid te behouden. Als de werkgelegenheid niet behouden kan blijven is de bereidheid tot actie onder het personeel groot.

Dinsdag 13 november debatteert de Tweede Kamer op verzoek van de SP over de sluiting van Unilever. Ulenbelt: "Het debat gaat wat mij betreft niet alleen over Unilever maar ook over andere winstgevende bedrijven die gesloten dreigen te worden, dus ook over Cordis."