nieuws

Actie Unilever-werknemers heeft resultaat: beste sociaal plan ooit

De vakbonden en werknemers van Unilever hebben na drie weken van acties en stakingen resultaat geboekt. Tweede Kamerlid Paul Ulenbelt: “Unilever is tot een knieval gedwongen, met als resultaat het beste sociaal plan ooit. Hier past een felicitatie voor het actievoerend personeel.” Het gevecht voor het behoud van winstgevende bedrijven gaat echter door.

Vakbonden en ondernemingsraden hebben alternatieven voor de sluiting van de winstgevende Unilever fabrieken in Vlaardingen, Delft en Loosdrecht. Aan de onderhandelingstafel zal de strijd voor behoud van de vestigingen worden voortgezet. Ulenbelt: “Het blijft een schande dat Unilever drie winstgevende bedrijven wil gaan sluiten en dat de toekomst van nog drie andere bedrijven in Rotterdam, Hellendoorn en Oss onzeker blijft. De strijd is dus nog niet gestreden.”

De SMS-actie die de SP vorige week was begonnen ter ondersteuning van de actievoerders wordt beëindigd. De opbrengst van de 649 sms-jes die de afgelopen dagen zijn ontvangen, wordt door de SP aangevuld tot 5000 euro en volgende week aan het actiecomité overhandigd.