nieuws

Stel behandeling Postwet uit: eerst fundamenteel debat marktwerking

De SP wil dat de behandeling van de Postwet in de Tweede Kamer, die staat gepland voor volgende week, wordt uitgesteld. SP-Kamerlid Sharon Gesthuizen: “Eerst moet deze nieuwe regering eens uit de doeken doen hoe ze terugkijkt op de privatiseringen en liberaliseringen uit het verleden, en hoe we verder moeten met onze publieke diensten en bedrijven.”

Bij het debat over de Postwet komen onder meer de liberalisering van en concurrentie op de postmarkt aan de orde. Gesthuizen wil dat de politiek niet de fouten gaat herhalen die volgens de SP al op veel terreinen zijn gemaakt: “Bij de liberalisering van onder meer de taximarkt, de energiemarkt en de reïntegratie en de introductie van marktwerking in de thuiszorg en het openbaar vervoer zijn enorme fouten gemaakt. Laten we daar lering uit trekken en niet verder gaan met een onbezonnen uitverkoop van de publieke sector.”

De vakbeweging riep eerder deze week op tot ‘bezinning’ en een nationaal debat over marktwerking in de (semi-) publieke sector.

Betrokken SP'ers