nieuws

Jan Marijnissen verkozen tot politicus van het jaar

SP-aanvoerder Jan Marijnissen is veruit de beste politicus van dit jaar, concludeert het Opiniepanel van tv-programma EenVandaag. Een recordaantal leden van dit panel verkoos hem boven ruim vijftig andere genoemde Kamerleden en ministers. Ook bij een peiling onder zijn 149 collega-Kamerleden kwam hij als beste uit de bus.

De meerderheid van het ruim 25.000 leden tellende publiekspanel vindt dat Marijnissen duidelijke taal spreekt en betrouwbaar is. Hij kreeg in totaal 19% van de stemmen en liet Rita Verdonk (15%) en Jan Peter Balkenende (14%) achter zich.

Jan Marijnissen werd vanavond gehuldigd in een speciale live uitzending van EenVandaag, waarin ook bekend werd gemaakt dat hij tevens door de Tweede-Kamerleden is verkozen tot politicus van het jaar.

"Tsja, wat moet ik daar nu op zeggen? Ik denk een welgemeend dankjewel aan al die mensen die op me gestemd hebben. Het is een hele eer," schrijft hij op zijn weblog.

"Maar mijn dank gaat verder, naar al die mensen die me dagelijks steunen bij het politieke werk. Van Kamerlid tot vrijwilliger op straat, allemaal hebben ze een steentje bijgedragen aan de historische doorbraak van de SP. Zonder hen is de SP - en daarmee ook ik - nergens."