nieuws

Nieuwe SP-fractie geïnstalleerd in de Tweede Kamer

Vanmiddag is in Den Haag de nieuw gekozen Tweede Kamer voor het eerst bijeengekomen en geïnstalleerd. De SP bezet vanaf heden 25 van de 150 blauwe Kamerzetels.

Na de historische overwinning van de SP van vorige week woensdag komen zeven SP-Kamerleden terug: Jan Marijnissen, Agnes Kant, Krista van Velzen, Arda Gerkens, Jan de Wit, Harry van Bommel en Ewout Irrgang.

Zestien SP’ers betraden vandaag voor het eerst hun nieuwe werkplek, de plenaire vergaderzaal van de Tweede Kamer: Ronald van Raak, Emile Roemer, Renske Leijten, Paul Ulenbelt, Ron Abel, Sharon Gesthuizen, Jasper van Dijk, Sadet Karabulut, Nathalie de Rooij, Hans van Leeuwen, Paulus Jansen, Rosita van Gijlswijk, Henk van Gerven, Marianne Langkamp en Paul Lempens.

Eén man maakte zijn rentree in de Kamer na vier jaar afwezigheid: Remi Poppe zat eerder in de Kamer van 1994 tot 2002 en werd na vier jaar buitenparlementair activisme weer herkozen. Hugo Polderman kreeg pas vandaag te horen dat hij verkozen was en wordt dinsdag ingezworen.