nieuws

Van Bommel en Irrgang naar Europees Sociaal Forum in Athene

Van 4 tot en met 7 mei aanstaande zullen de Tweede-Kamerleden Harry van Bommel en Ewout Irrgang namens de SP deelnemen aan het vierde Europees Sociaal Forum dat dit jaar in de Griekse hoofdstad Athene zal worden gehouden. De Kamerleden worden vergezeld door de algemeen secretaris van de SP Hans van Heijningen, en de voorzitter van de SP-werkgroep sociale globalisering Dennis de Jong.

Enkele tienduizenden activisten, academici, schrijvers, ontwikkelingswerkers, natuurbeschermers en politici uit heel de wereld komen bijeen om te praten over onderwerpen als vrijhandelsverdragen (Economic Partnership Agreements), klimaatverandering, de ontwikkeling van Europa na de afwijzing van de Eurogrondwet, de economische ontwikkeling van arme landen en vrede en veiligheid.

SP-delegaties bezochten eerder Wereld, Europese en Nederlandse Sociale Fora in onder meer Florence, Londen, Parijs, Porto Alegre en Mali. Voor de partij zijn deze fora een interessante ontmoetingsplek waar zij contacten opdoen met zusterpartijen, maatschappelijke organisaties en gelijkgezinde andersglobalisten.

De Kamerleden hopen met nieuwe ideeën, kennis en vragen terug naar Nederland te keren om die vervolgens in Nederland aanhangig te maken.