nieuws

Zetelwissel bij Tweede-Kamerfractie: Ewout Irrgang vervangt Piet de Ruiter

Na een periode van ziekte heeft Tweede-Kamerlid Piet de Ruiter van de SP besloten om zijn lidmaatschap van de Tweede Kamer te beëindigen. Zijn plaats zal worden ingenomen door de econoom Ewout Irrgang.

Piet de Ruiter kwam na de verkiezingen van 2002 in de Tweede Kamer en werd woordvoerder Sociale Zaken en Volkshuisvesting. Zowel binnen als buiten de Tweede Kamer heeft Piet zich vastberaden en met passie ingezet voor mensen die gedupeerd worden door het beleid van dit kabinet, zoals de mensen die aangewezen zijn op de WAO en op huursubsidie. De SP is Piet dankbaar voor zijn enorme inzet.

Piet de Ruiter: “De afgelopen maanden heb ik hard gewerkt aan mijn herstel en reïntegratie. Ik ben nu weer zover dat ik een reguliere baan en wellicht een bescheiden aantal andere maatschappelijke taken kan uitvoeren. Ik heb het lidmaatschap van de Tweede Kamer nooit als een reguliere baan gezien maar als een bijzondere verantwoordelijkheid. Ik vind het een eer de democratie te mogen dienen en het mooie beroep van volksvertegenwoordiger uit te oefenen. Bij dat beroep behoort ook het maken van moeilijke keuzes.”

Ewout Irrgang was eerder beleidsmedewerker van de Tweede-Kamerfractie en krijgt de portefeuilles Economische Zaken en Financiën en Binnenlandse Zaken.