Actie "Handen af van Sneeuwvlokje" gestart

De E-mail actie "Handen af van het Sneeuwvlokje" is woensdag 25 mei van start gegaan op de plaats waar Sneeuwvlokje elke dag door honderden mensen te zien is bij Vierhouten op de Veluwe. Harry Voss van het Milieualarmteam heeft aldaar voor Sneeuwvlokje, maar vooral voor de 4999 andere zwijnen die dit jaar weer gedood gaan worden door jagers een krans van wortelen ter plaatse opgehangen. Vervolgens werd de actie als gestart verklaard.

Een krans voor Sneeuwvlokje, symbool voor de afgeschoten wilde zwijnen

Met SP’ers uit de regio heeft Harry Voss enkele uren aan de bezoekers een folder over de actie uitgedeeld. De mensen waren zo meegaand dat ze zelf folders gingen uitdelen ( en ter plekke lid van de SP zijn geworden ).

De actie is vooral gericht tegen het voeren van wilde dieren met mais, aardappels en door middel van speciale voorakkertjes met mineraalrijk gras. Door de bijvoer komen er teveel dieren volgens de jagers en moeten er duizenden dieren onnodig geschoten worden.

Vele mensen enthousiast over begin actie

Als er niet gevoederd en vervolgens geschoten zou worden zou er een natuurlijk evenwicht met pieken en dalen ontstaan in de Veluwse bossen. Publiek en bezoekers van de site kunnen door middel van een protest mailtje actief meedoen om Staatsbosbeheer, verantwoordelijk voor het beheer, aan te kunnen zetten tot een andere, natuurlijkere, aanpak.