nieuws

Erik Meijer en Kartika Liotard voor SP naar Brussel

De SP-delegatie in de GUE-NGL fractie van het Europarlement zal in de komende zittingsperiode bestaan uit Erik Meijer (Rotterdam) en Kartika Liotard (Borculo). Daarmee wordt de uitslag zoals vandaag vastgesteld door de kiesraad gevolgd.

Liotard stond als derde op de lijst van de SP, na René Roovers (Dongen). De SP-partijraad had Roovers op de tweede plaats gezet, op grond van zijn grotere ervaring binnen het europarlement, als beleidsmedewerker van Erik Meijer in de vorige zittingsperiode. Nu echter de kiezer met een duidelijke meerderheid de voorkeur heeft uitgesproken voor Kartika Liotard is in onderling overleg tussen de kandidaten besloten dat zij naast Meijer de SP in Brussel zal vertegenwoordigen. Liotard is juriste en momenteel werkzaam in een leidinggevende functie bij het ministerie van LNV.

René Roovers blijft deel uitmaken van de fractie als beleidsmedewerker. Het partijbestuur van de SP heeft grote waardering voor zijn inzet tijdens de campagne en zijn solidariteit met de uitslag van de verkiezingen, ook al betekent dit dat hij nu niet zijn entree als europarlementariër zal maken.