nieuws

BNN blijft bungelen

Gisteren heeft de Eerste Kamer opnieuw geen zekerheid kunnen geven over het voortbestaan van jongerenomroep BNN. De Senaat sprak voor de vierde keer over verlaging van het benodigde ledenaantal van 300.000 naar 150.000, maar CDA en PvdA stelden opnieuw aanvullende eisen.

De verlaging van ledentallen is nodig om BNN te redden en de toegang voor nieuwkomers te verbeteren. Als in de toekomst het monopolie op de programmabladen wordt afgeschaft, zullen bovendien veel meer omroepen in de problemen komen.

Staatssecretaris Van der Laan heeft voorgesteld de wet voorlopig niet in stemming te brengen, totdat via een zogenaamde ’novelle’, of aanpassing door de Tweede Kamer, is tegemoetgekomen aan de wensen van deze Kamermeerderheid. CDA en PvdA zijn bereid om de wet te aanvaarden als wordt opgenomen dat deze verlaging slechts geldt tot 2008.

SP-senator Ronald van Raak beklaagde zich over de zinloze oppositie van CDA en PvdA: “Vandaag beleven we in deze Kamer het vierde deel van een politieke soap over BNN. Zoals in elke soap hebben we ook nu weer een goede cliffhanger nodig: hoe gaat het volgende keer verder met BNN? We zouden hier spreken over ‘BNN moet blijven’. Het wordt echter weer ‘BNN blijft bungelen’.”

Betrokken SP'ers