nieuws

Harry van Bommel ontvangt petitie Iraniërs

SP-Kamerlid Harry van Bommel heeft met de commissie Buitenlandse Zaken vandaag een petitie ontvangen van Nederlandse Iraniërs. Zij vragen aandacht voor het studentenprotest in Teheran en de democratiseringsbeweging in Iran.

Van Bommel in gesprek met de Iraniërs

Iraanse studenten protesteren in Teheran nu enkele weken voor meer democratie en tegen de macht van de geestelijkheid. De delegatie van Nederlandse Iraniërs die woensdag te gast was in het Kamergebouw, vraagt de Nederlandse politiek betrokkenheid te tonen en de betrokkenheid vast te houden.

De SP staat achter de roep om meer democratie en mensenrechten. Zij steunde vorige week een motie van GroenLinks-Kamerlid Karimi waarin de regering wordt gevraagd haar bezorgdheid te uiten over de reactie van het bewind in Iran. De opperste geestelijke Ayatollah Khamenei heeft de veiligheidstroepen ingezet en inmiddels zijn honderden studenten gearresteerd.

Harry van Bommel raadde de Iraniërs aan om contact te zoeken met Nederlandse studenten en universiteiten om ook daar bondgenoten te vinden.