nieuws

Kamerlid en Europarlementariër SP demonstreren bij bezoek Colin Powell aan Brussel

Kamerlid Krista van Velzen en Europarlementariër Erik Meijer van de SP namen vandaag deel aan de lawaaidemonstratie bij het NAVO-hoofdkwartier in Brussel. Het protest werd gehouden ter gelegenheid van het bezoek van de Amerikaanse minister Colin Powell, die met zijn Europese collega’s onder meer de oorlog in Irak besprak.

Krista van Velzen tijdens de vredesdemonstratie in Brussel

Actievoerders demonstreerden van 14.00 tot 16.00 uur bij het hoofdkwartier van de NAVO aan de Leopold III laan te Brussel. Met potten, pannen en toeters vertaalden zij het geluid van de tegenstanders van de illegale aanvalsoorlog van Amerika en haar bondgenoten. Later op de dag, van 17.00 tot 19.00 uur, werd een demonstratie en een sit-in gehouden bij de Amerikaanse ambassade aan de Regentlaan 27. Ook hier namen Van Velzen en Meijer aan deel. De demonstraties in Brussel trekken steeds tienduizenden deelnemers.

Van Velzen: "De oorlog is illegaal en een overgrote meerderheid van de Europeanen was en is tegen de oorlog, maar dat wordt politiek niet voldoende vertaald. In veel landen negeren de regeringen de wil van de bevolking en in andere landen wordt ‘nee’ gezegd, maar via een omweg toch steun verleend. Hiertegen protesteren wij morgen."

SP’ers demonstreren in Brussel tegen de Irak-oorlog