nieuws

Van Bommel vraagt uitleg Balkenende over luxe penthouse

SP-Kamerlid Harry van Bommel heeft premier Balkenende uitleg gevraagd over het extreem luxe en dure appartement dat hij ter beschikking zou hebben. De minister-president, die iedereen steeds oproept vooral te matigen, zou op rijkskosten een penthouse van maar liefst € 7000,– per maand huren.

Diverse media kwamen onlangs met het bericht dat de premier een zeer duur en luxe penthouse tot zijn beschikking heeft. Meerdere bewindslieden hebben een optrekje ter beschikking in Den Haag en dat is vaak nodig en begrijpelijk. Het is vaak ondoenlijk om na een werkdag die soms duurt tot een uur ’s nachts, nog eens terug te rijden naar bijvoorbeeld Limburg of Groningen. Zeker als je de volgende ochtend om 8.00 uur weer in Den Haag moet zijn. Maar een optrekje is iets anders dan een extreem luxe penthouse.

Harry van Bommel: "Een optrekje van € 7000,– per maand is echter te gek voor woorden. Zeker als je ook nog eens bedenkt dat de heer Balkenende slechts op een half uurtje van zijn ministerie woont. We weten dat de premier zich verwant voelt met de Italiaanse premier Berlusconi, maar hij moet in zijn gedrag rekeningen houden met de Nederlandse verhoudingen. Zeker in een tijd van matiging past het niet om dit soort exorbitante bedragen over de balk te smijten."