MilieuAlarmteam ontdekt asbestpuin bij IJsselhallen

Het MilieuAlarmteam van de Socialistische Partij zegt op diverse plaatsen in de wijk Kamperpoort gevaarlijke situaties met asbest te hebben ontdekt. Vooral de vondst van onafgedekt asbestpuin bij de zandopslagplaats van de IJsselhallen baart de partij zorgen.

‘Het zand zal namelijk door de IJsselhallen worden hergebruikt bij het Tractorpulling Evenement in januari‘, beweert raadslid Theo Hofman. De SP vraagt burgemeester en wethouders om snel passende maatregelen te nemen om elk gevaar voor omwonenden en voorbijgangers in te dammen. Verder moet volgens Hofman worden voorkomen dat het zand een gevaar vormt voor de gezondheid van deelnemers en bezoekers aan het tractorpulling evenement.

Het SP MilieuAlarmteam kwam naar Zwolle om een monster te nemen van de vermeende asbestmuur langs de Meeuwenlaan. Deze muur verzakt en breekt daardoor. Buurtbewoners vroegen hiervoor onlangs aandacht tijdens een wijkschouw. De SP laat de precieze aard van het materiaal onderzoeken.

Tijdens het rondje door de wijk ontdekte SP-inspecteur Harry Voss in de groenstrook langs de A28 stukken asbest. Volgens wijkbewoners wordt hier wel vaker vuil gestort. De SP wil van burgemeester en wethouders weten of dat bij de gemeente bekend is en wat hier tegen wordt gedaan.

(De Apeldoornse Courant, 12 oktober 2002)

Dossier Asbest