nieuws

Van Bommel wil rectificatie D66<br><font size="-1">D66 kan niet tellen, de leugen regeert</font>

D66 doet aan volksverlakkerij door in haar verkiezingsmateriaal te stellen dat D66 het meeste geld uittrekt van alle partijen voor het onderwijs. Dit is onjuist omdat de SP met 4,5 miljard euro het hoogste bedrag investeert in onderwijs.

SP-Kamerlid Harry van Bommel: ’Ik daag D66-campagneleider Mike Ackermans uit de onderwijscijfers met mij samen nog eens na te rekenen. Indien hij opnieuw tot onjuiste conclusies komt, zal ik hem voorstellen zijn lesgeld terug te halen omdat hij kennelijk niets heeft geleerd.’ Ook D66-kandidaat Boris van der Ham, in het dagelijks leven acteur, zei gisteren bij ’Lijst 0’ van BNN: ’D66 investeert van alle partijen het meest in onderwijs.’ Van Bommel zal lijsttrekker Thom de Graaf adviseren Van der Ham vooral niet als financieel woordvoerder aan te stellen.

Volgens de cijfers van het Centraal Plan Bureau (CPB) trekt D66 in totaal 3,6 miljard euro uit voor het onderwijs. Dat is 0,9 miljard minder dan de SP en 0,1 miljard minder dan GroenLinks (zie www.cpb.nl. Op de startpagina van www.d66.nl staat echter: ’D66 geeft van alle partijen het meeste geld uit aan onderwijs’. Dit wordt ook zo vermeld in de verkiezingsfolders die D66 verspreidt. Van Bommel: ’Ik sta op zich sympathiek tegenover de Democraten, maar dit gaat alle perken te buiten.’ Het Kamerlid zal D66 per brief vragen de storende fouten te herstellen.