nieuws

SP biedt leden gratis Internet - zonder kleine lettertjes

Vanaf vandaag treedt de Socialistische Partij op als Internet Service Provider voor al haar 26.000 leden. Via een gratis account bij ‘tomaatnet’ kunnen de SP’ers onbeperkt inbellen via snelle verbindingen (lokaal telefoontarief), e-mailen, websurfen, zelf een homepage bouwen van 10 MB, chatten en deelnemen aan discussies op tienduizenden nieuwsgroepen.

Tomaatnet is anders dan andere gratis Internet-providers. De verbindingen worden niet ‘afgeknepen’ en er zijn geen kleine lettertjes: de persoonsgegevens van gebruikers worden niet verhandeld en er wordt ook niet achter de schermen bijgehouden welke websites en nieuwsgroepen de gebruikers bezoeken. Aan e-mailberichten en homepages van tomaatnet-gebruikers wordt geen reclame toegevoegd.

Internet biedt een rijkdom aan mogelijkheden, waarvan ook de SP steeds meer gebruik maakt. Zo biedt de eigen website www.sp.nl duizenden pagina’s nieuws en achtergronden, maar ook mogelijkheden tot interactie, zoals on-line discussie met de Kamerleden van de partij. De SP stimuleert bij haar leden en afdelingen het gebruik van Internet om snel, goedkoop en efficiënt te kunnen communiceren en informatie in te winnen. De leden zagen zich echter steeds geplaatst voor de onaangename keuze: of honderden guldens per jaar betalen voor een ‘account’, of kiezen voor een gratis provider met ‘kleine lettertjes’, waarvoor juist socialisten buitengewoon allergisch zijn. Dat dilemma heeft de partij nu opgelost door met ‘tomaatnet’ gratis goede Internet-diensten aan te bieden zonder commerciële bijsmaak.

Via www.tomaatnet.nl kunnen de SP’ers binnen vijf minuten hun eigen account actief maken.