column
Renske Leijten:

Wedje leggen?

Ook al ben ik nog zo competitief ingesteld; ik wed eigenlijk nooit. Wel bespreken vrienden en ik iedere de zomer de komende voetbalcompetities. Welke spelers gaan het maken? Welke coach wordt als eerste ontslagen? Wie wordt er landskampioen? En natuurlijk, over hoe ons clubje in Haarlem het zal doen in de eerste divisie. Meestal noteren we de voorspellingen, die tegen het einde van het seizoen én de uitslag van de competitie allang weer kwijt zijn.

De afgelopen dagen had ik ook een weddenschap kunnen aangaan over de PvdA. De partij die het heeft over de spreiding van inkomen, de partij die altijd praat over de sterkste schouders die de zwaarste lasten dragen. Die partij zou nooit de chronisch zieken, gehandicapten en de ouderen laten stikken. Juist deze groep mensen komt door het afschaffen van een aftrekregeling voor ziektekosten enorm in de rode cijfers. Nu de PvdA mede de scepter zwaait in dit land, leek mij hun financiële positie toch wel gewaarborgd.

Het is maar goed dat mijn vrienden en ik deze zomer verzaakt hebben een avond lang te discussiëren over de uitkomst van de competitie op de groene velden. Niemand van ons zou voorspeld hebben dat het nét gepromoveerde ADO Den Haag aan het begin van het seizoen bovenaan zou prijken. Ook hadden we niet durven hopen dat hekkensluiter Haarlem dít seizoen na zeven wedstrijden gewoon op de vierde plaats zou staan. En uiteindelijk is het maar goed dat ik niet al mijn geld op de PvdA ingezet heb, want helaas laten zij de chronisch zieken, gehandicapten en ouderen die ziektekosten hebben, in de kou staan. Geen garanties voor hun portemonnee. Ik verlies met de nagelaten weddenschap géén geld, zij helaas wel.

Betrokken SP'ers