column
Jan Marijnissen:

ZO!

Gisteren op de partijraad, de twee-maandelijkse bijeenkomst van alle afdelingsvoorzitters, Kamerleden en het partijbestuur, hebben we uitvoerig stil gestaan bij de basis van al het SP-werk: onze aanwezigheid in de buurten.

Het kabinet heeft besloten alle aandacht en al het beschikbare geld te steken in veertig wijken. Her en der worden ze al de 'pr-wijken' van Vogelaar genoemd. Want is het niet raar om je aandacht helemaal te focussen op veertig willekeurig gekozen wijken, terwijl de bewoners van wel vier honderd buurten schreeuwen om aandacht en investeringen.

Nu de regering besloten heeft die buurten te negeren, doen wij precies het tegenovergestelde. We gaan met alle afdelingen de komende maanden die buurten in. We gaan er de krant ZO! – de opvolger van de NU-krant – verspreiden. We gaan dit jaar nog bij maar liefst een half miljoen mensen aanbellen en de krant afgeven en onderzoeken hoe het er met de buurt en zijn bewoners voor staat. Samen met de bewoners onderzoeken we of we samen iets kunnen doen ter verbetering.

Dat sluit prima aan bij de inhoud van de ZO!-krant, aangezien die in het teken staat van onze alternatieven voor het beleid en de aanpak van Balkenende en Bos. In de krant is veel aandacht voor ‘de menselijke maat’, niet in theorie maar concreet in de praktijk. De krant verschijnt begin mei in een oplage van meer dan ’n miljoen.

Je merkt aan alles dat de partij na het verkiezingsjaar 2006 en het congresjaar 2007 in 2008 helemaal op stoom aan het komen is. Je ziet het aan de talloze initiatieven die er genomen worden door de fractie in de Tweede Kamer en de afdelingen. Alles daarover kun je op deze website vinden en lezen.

Betrokken SP'ers