column
Emile Roemer:

Ik heb je nu nodig!

Allereerst wil ik je bedanken. Niet eerder kreeg ik via de mail en telefoon zoveel reacties op mijn oproep om te reageren op de kabinetsplannen. Daar heb ik veel aan gehad. Niets helpt een volksvertegenwoordiger beter dan voorbeelden van hoe de politiek thuis aan de keukentafel besproken wordt.

Het debat van deze week verdiende geen schoonheidsprijs. Als de voetballers op het voetbalveld elkaar onderuit schoppen en voor het hoofd slaan, dan moeten we niet gek opkijken dat de brave supporter zich als hooligan gaat gedragen. Hoe kunnen Rutte en Wilders onze normen bepalen, als dit de manier is waarop zij met elkaar omgaan?

Ik heb aan het debat toch een goed gevoel over gehouden. De harde toon mag dan passen bij het kille beleid, het is niet de toon die we nu zoeken om de problemen in de samenleving aan te pakken. Ik ben het met Rutte eens dat we zelf verantwoordelijk zijn voor ons leven maar ik geloof óók in de onmisbaarheid van één voor allen, solidariteit! Gelukkig zijn steeds meer mensen dat met mij eens, dat heb ik uit de reacties wel gemerkt.

Steeds meer mensen geven te kennen dat zij niet willen leven in een land waarin iedereen enkel op zichzelf is aangewezen. Zij verkiezen ‘menselijk en sociaal’ boven ‘harteloos en neo-liberaal.’ Ik hoop dat dit ook voor jou geldt. Ik wil je daarom uitnodigen om samen met mij het gezicht te worden van de campagne 1 voor allen. Samen met mij en vele anderen laten we zien dat we de kille afbraak zat zijn en dat de krachten voor een beter Nederland zich aan het bundelen zijn.

Lever via Hyves, Twitter, Facebook of de email een foto van jezelf in. Al meer dan duizend mensen hebben dit gedaan! Samen kunnen we het gezicht worden van een grote beweging die hét alternatief kan worden voor het ‘zoek het zelf maar uit’- kabinet van Rutte.

Eén voor allen: dit is hét moment om die beweging jouw gezicht te geven: stuur nu je foto op!

Emile Roemer

Deze column als eerste ontvangen? Geef je op voor de nieuwsbrief van Emile Roemer!

Betrokken SP'ers