Krista van Velzen uitgeroepen tot Coole Bontgenoot 2007

SP-Kamerlid Krista van Velzen is door bezoekers van bontvoordieren.nl uitgeroepen tot Coole Bontgenoot 2007. Tijdens een uitzending van Het Gesprek – waar zij hoofdgast was – nam zij vandaag de prijs in ontvangst uit handen van directeur Claudia Linssen van Bont voor Dieren. Van Velzen was genomineerd vanwege haar inspanningen om tot een nertsenfokverbod te komen.

Krista van Velzen bij een anti-bont-actie een jaar geleden

Fatima Moreira de Melo is door het publiek verkozen tot Dom Bontje 2007 met 34% van de stemmen. Een journalist van de Telegraaf betrapte haar op het dragen van bont. Met deze benoeming volgt zij Koningin Beatrix op, die tijdens de vorige editie de twijfelachtige eer had tot Dom Bontje gekroond te worden.

Via www.bontvoordieren.nl kon het publiek stemmen voor de verkiezing van Dom Bontje 2007 en Coole Bontgenoot 2007. Krista van Velzen werd met ruime meerderheid van stemmen (46%) uitgeroepen tot Coole Bontgenoot 2007. In de categorie Cool waren verder onder meer prinses Mabel, Peter van der Vorst en Cosmopolitan genomineerd. Voor de titel Dom Bontje 2007 kwamen behalve Fatima Moreira de Melo ook Aart Staartjes, Connie Breukhoven, Neelie Kroes en Sylvia Tóth in aanmerking.

Claudia Linssen, directeur Bont voor Dieren: “In Nederland wordt gelukkig weinig bont gedragen. Helaas geven sommige bekende Nederlanders nog steeds het verkeerde voorbeeld. Bont voor Dieren wil hen via deze actie bewust maken van hun voorbeeldfunctie. Prominente personen, zoals Krista van Velzen, die zich juist inzetten tégen bont, worden in de categorie Cool het zonnetje gezet.”

Reactie van Krista van Velzen op de uitverkiezing: “Het is ontzettende steun in de rug! Ik hoop dat 2008 het einde van bontindustrie in Nederland betekent. 86% van de Nederlandse bevolking is negatief over bont. Dat moet eindelijk zijn weerslag krijgen in de politieke besluitvorming.”